e
Banner

Etiketler: ulaştırma bakanlığı



Tüm yönleriyle demiryolunda serbestleşme planları



2016 yılı içerisinde demiryollarında serbestleşme süreci kapsamında DDGM tarafından hazırlanan ikincil mevzuatların yayınlanması ve TCDD’nin yeniden yapılandırma sürecinin büyük ölçüde tamamlanması hedefleniyor.




UTİKAD, ordino ile ilgili yeniden harekete geçti


Yayın: 04-08-2020
Kategori: Lojistik

UTİKAD, ‘Yük Teslim Talimat Formu’ diğer adıyla ordino ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü’nün 24.07.2020 tarihli yazısı üzerine yeniden harekete geçti. UTİKAD konuyla ilgili hazırlanan yazıyı ilgili kamu kurumları ile paylaştı.




Denizcilikte kadın istihdamının artırılması için anlamlı imza



Denizcilik sektöründe her yıl stajyer olarak işe alınan toplam öğrenci sayısının minimum oranında kız öğrenci olmasını garanti altına alacak iyi niyet protokolü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffmann tarafından 8 Mart 2021 günü imzalandı. İmza töreni Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait çok amaçlı kurtarma gemisi olan Nene Hatun Gemisi’nde gerçekleştirildi. 




DFDS’den İzmir – Sete arası Ro-Ro hattı


Yayın: 24-03-2023
Kategori: Denizyolu

Yolcu ve yük taşımacılığında Avrupa’nın lider firması DFDS’in Türkiye merkezli Akdeniz İş Birimi çok özel bir hattın açılışını gerçekleştiriyor. İzmir Alsancak Limanı’ndan Fransa’nın Sete limanına ilk ve tek Ro-Ro hizmeti olma özelliğini taşıyacak olan İzmir – Sete rotası ile DFDS, Türkiye ve Avrupa arasındaki güvenli ve hızlı taşımacılık çözümlerine bir yenisini daha ekliyor. 




Ulaştırma Mevzuatı ve UBAK Çalıştayı’nda sektöre yön verecek kararlar alındı



UND ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ev sahipliğinde Ulaştırma Mevzuatı ve UBAK Çalıştayı yapıldı. Uluslararası ticarette ve taşımacılıkta yaşanan dönüşüme bağlı olarak, yeni düzenlemelerin gerekli olması ve uluslararası karayolu taşımacılık firmalarının rekabet gücünün artması için yapılan çalıştayda, sektörün geleceğine yön verecek kararlar alındı.